Naaktmodel gezocht door modeltekenclub in Rotterdam

Als groep ervaren en vaardige tekenaars zoeken we modellen die ons (en zichzelf) weten uit te dagen met inspirerende houdingen. We schetsen vooral naar korte (2, 3, 5, 8, 13 minuten) standen.

Als model heb je een ontwikkeld lichaamsbewustzijn en lichaamsbeheersing. Verder vragen we fysieke creativiteit; dat je houdingen afwisselend zijn, je steeds nieuwe houdingen kunt improviseren en dat je er voor zorgt dat je houdingen er interessant uitzien vanuit de verschillende standpunten van de tekenaars. Dynamische en expressieve houdingen worden gewaardeerd.

We proberen afwisselend een mannelijk en een vrouwelijk naaktmodel uit te nodigen en betalen € 50,- per avond (een uur poseren, een half uur pauze en weer een uur poseren).

modeltekenclub
model staan voor een tekenclub is vooral veel verschillende houdingen improviseren

Mocht je behalve voor deze tekenclub ook model willen staan voor de kunstenaar die deze tekenclub organiseert, kijk dan verder op zijn website: anatomio.nl

  persoonlijke gegevens

  hij/hem/zijnzij/haarhen/hundie/diens

  beschikbaarheid

  maandagavond (19:25 - 22:00)vrijdagavond (19:25 - 22:00)

  ik plan weken vooruitik weet mijn rooster alleen voor deze maandje kunt me altijd last-minute bellen

  uiterlijk

  manvrouwtransmantransvrouw

  indicatie voor postuur

  cm

  indicatie voor postuur

  kg

  postuur, kracht, lenigheid, zwangerschap, beperkingen, haar, huid, etc.

  ervaring

  Ik heb ervaring met het model staan voor figuurschetsen en kan eindeloos verschillende korte standen genereren.Ik heb ervaring met model staan voor (portret)tekenen, schilderen of boetseren en kan ook actieve standen lang aanhouden.Ik heb geposeerd voor fotografie. Ik heb een mooi lichaam en laat dat graag zien.Ik sport, train en beweeg veel en graag en model staan lijkt me een sportieve uitdaging.Ik houd van speels bewegen, improviseren en ontdekken wat ik allemaal met mijn lichaam kan. Ik ben creatief en het lijkt me tof om houdingen voor modeltekenen te verzinnen.Ik ben lichamelijk bewust en houd van mijn lijf. Ik mediteer graag op mijn houding en energie.

  Heb je eerder model gestaan? hoevaak? wanneer? waarvoor? wat heb je zoal gedaan met dans, theater of performance?

  opleiding, beroep, interesses, sportieve of artistieke hobbies

  motivatie

  Ik heb voldoende ervaring en fysieke creativiteit om jullie diverse mooie, dynamische of expressieve standen te voor te schotelen. Ik heb geen behoefte aan een proefsessie.Ik denk dat ik een goed model voor jullie kan zijn, maar zou graag eerst een keer met de kunstenaar en organisator van deze tekenclub afspreken om - onbetaald - een proefsessie te doen.

  waarom denk je een goed model voor ons te zijn? Heb je bijzondere vaardigheden? Wat onderscheid je van anderen?

  waar ben je minder zeker over? wat zou je in een eventuele proefsessie willen ervaren, uitproberen, oefenen of leren? (ontdekken hoe model staan voor figuurschetsen anders is dan model staan voor iets anders, oefenen in het zelfstandig improviseren van houdingen, leren hoe lang je wat voor houdingen vol kunt houden, extra ervaring opdoen, feedback krijgen op houdingen, etc.)

  slow-motion beweging, gezichtsexpressie, dubbelmodel met iemand die je kent, dramatische belichting, muziek, acrobatiek, draperieën, of iets heel anders

  privacy

  Zorgen voor privacy

  Omdat je misschien niet wil dat anderen weten dat je model staat en omdat wij niet kunnen overzien welke gevolgen het delen van persoonsgegevens voor jou kunnen hebben, moeten wij uiterst zorgvuldig met de informatie die je met ons deelt omgaan. In principe delen we geen informatie over jou zonder jouw instemming. Als een tekenclub of kunstenaar ons vraagt of wij nog een goed/passend model voor hen kennen, zullen wij altijd hun contactgegevens naar jou en nooit jouw contactgegevens naar hen sturen.

  Bij de aankondigingen voor komende modeltekensessies gebruiken wij graag de roepnaam van het model en illustreren de aankondiging met een passende afbeelding. Daarom vragen we jou welke naam en afbeelding we daarvoor mogen gebruiken.

  mijn eerder ingevulde voornaam gebruikende volgende roepnaam gebruiken:

  Het is fijn als je de organisator kunt laten zien wat voor model je bent, hoe je eruit ziet, wat je met je lichaam kunt of leuk vindt om te doen. (foto's van kunstwerken waarvoor je geposeerd hebt, selfies, vakantiefoto's, portret- of naaktfoto's). Deze afbeeldingen zullen we nooit delen of publiceren.

  Leuke sfeerfoto(s), om deelnemers een indruk te geven van het soort model dat ze kunnen verwachten. Bepaal zelf hoe herkenbaar je op deze foto's wil zijn.

  formulier verzenden

   

  Modeltekenclub Rotterdam
  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Hallo 👋,
  Kunnen we je helpen?